Minden dinórajongó gépén ott van szerintem ez a Zoo Tycoonhoz hasonlító játék, tudom vannak benne kivetni valók, meg ilyenek, de ami a lényeg, hogy vannak benne dinók. Ki nem szeretett volna saját állatkertet? És saját dinóparkot?

Ami így elsőre szemet szúr az embernek az a dinoszauruszfajok szegénysége meg a kihagyott lehetőségek. Hát igen, vannak sajna fajok, amiket egy az egyben kivágtak a játékból, pedig a park színesebb lehetett volna tőlük, valamint az sem tett jót a játéknak, hogy korlátozva lettek benne a legyártható dinoszauruszok száma, de ezt szerintem betudhatjuk az időhiánynak, és hogy a JP3 premierjére készen legyenek.

Bizonyos fajokat érthető, hogy nem raktak be. A procompognatus túl kicsi, megszökik és megharapja a vendégeket, a Mamenchiosaurus /szerepelt a The Lost Worldben, az volt az a Diplodocusra hasonló állat a hajszánál/, pedig túl sok helyet foglalt volna.

De sok faj hiánya fájdalmas volt.

Alioramus

A Tyrannosaurus egy kisebb, embernagyságú rokona, az orrán dudorokkal. Szerintem túl kevés volt az ehhez hasonló kisebb ragadozó /A ceratosaurus és az albertosaurus/.

Dc kártya alior.jpg

 

 

 

 

 

 

Deinonychus

Jó tudom, szerepelt az első részben, csak Crichton átnevezte velociraptorrá, de azért fájó pont, hogy ő nem került bele. Azért összeeresztettem volna a játékbeli velocival, megnézni, hogy ki a keményebb.

Jurassic Park Deinonychus by hellraptor.jpg

 

 

 

 

 

Baryonix

Hát igen. A JP3-ba megemlítették kedvenc krokodilfejünket. Ki nem akarta volna berakni a Spinosaurus és a Baryonix kifutóját egymás mellé? Mondjuk ezt is megindokolták, miszerint a játékban van már spinosaurus, ami hasonlít. Szerintem meg nem, nagyon nem...

Baryonyx12.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ornithomimus

Elsőnek indokoltnak éreztem, hogy nem rakták bele, mert hát van már egy kétlábú, nagyon gyors dinó a game-be a gallimus, de az növényevő volt, és ez bizony mindenevő vagy ragadozó a csőre alapján. Érdemes lett volna egy pár lesből támadó állatka helyett őt is berakni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yangchuanosaurus

Ezzel a lénnyel egy fájó lelőhely is kiveszett a játékból /a Baryonixal meg Anglia, ami a dinókutatás bölcsője, szégyen/, Kína. Egy allosaurusal rokon ragadozó volt, ami falkában vadászott.

Dc kártya yangc big.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diplodocus

A legnagyobb fájdalom. A leghosszabb dinó, és az egyik legjelegzetesebb, egy Jura kori kifutónak a Brachiosaurussal, a Camarasaurusal és a Stegosaurussal együtt a dísze lehetett volna.

Diplodocus1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apatosaurus

Lehet benne is van meg nem is, mert a Camarasaurus eléggé hasonlít rá. Bár ha úgy vesszük éveken keresztül a Camarasaurus koponyáját rakták rá az apatosaurus testére, ezzel létrehozva a brontosaurus nevű szörnyszülöttet. Ilyen alapon jobb lett volna, hogy ha bekerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iguanodon

Sőt az elsőnek felfedezett dinót is nemes egyszerűséggel kihagyták, pedig érdemes lett volna a B-Helyszín módban, egy Anglia mocsarakat idéző életközösséget létrehozni.

Maiasaura

Ezt a lényt akkor lett volna érdemes behozni, ha a dinók képesek lettek volna tojást rakni, így kettős, fájdalmas zicher. Pedig állítólag a tojásrakást is berakták. Érdemes lett volna a fiókáikat gondozó dinókat figyelni.

Maiasaura2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Panoplosaurus

Az Ankylosaurus rokona, lehet, hogy ezzel haverkodott volna a kifutóban, és a leírásban nem az lett volna, hogy az ankylosaurusnak az ankylosaurus a legjobb barátja. 

 

 

 

 

 

 

 Thescelosaurus

Hiányzott egy dryosaurushoz hasonló növényevő a kréta időszaki dinók közül, meg plussz ez még jól is nézett volna ki a hátán lévő apró tüskékkel.

 

 

 

 

 

 

 Tenontosaurus

A Deinonychus kedvenc prédája, amúgy semmi extra, de azért még is csak filling lett volna beereszteni hozzájuk egyet-egyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Wuerhosaurus

Egy kicsi és színpompás Stegosaurus a mai Kína területéről, egy moddal fellehet oldani, úgy hogy átfessük a Kentrosaurust.

 

 

 

 

 

 

 

Chasmosaurus

Szerintem simán elfért volna a Triceratops, a Torosaurus és a Styracosaurus mellett a Chasmosaurus, díszére vállt volna a parknak, az biztos.

Jurassic Park Chasmosaurus a hellraptor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carnotasaurus

Na most nyúljatok zsebkendőért, mert szerintem könnyezni fogtok. A The Lost World regényben feltűnt színváltó ragadozót, ami annyi fejfájást okozott a szigeten a hőseinknek kihagyták. Pedig jó lett volna látni, meg lett volna egy kis változatosság, meg egy plusz nagy ragadozó...

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellett lett volna madárház és akvárium is, de hogy abba milyen állatok lettek volna? Hát abba bele se merek gondolni. Reménykedhetünk benne, hogy ha lesz Jurassic Park 4, akkor talán kihoznak egy folytatást vagy egy hasonló játékot, addig marad a Zoo Tycoon 2, hátha valaki csinál ezekkel az állatokkal bele egy modot.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://worldofdinosaurs.blog.hu/api/trackback/id/tr153287441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása